Gambas al ajillo (rejer i hvidløg)
     
Ingredienser:
1 stor pose rå tigerrejer
1 bundt bredbladet persille
Tørret chili efter smag, evt. Piri Piri
ca. 20 fed hvidløg eller 1 hvidløg pr tigerreje
2 dl olivenolie
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Pil skallerne af rejerne. Dup rejerne tørre med køkkenrulle og læg dem i en skål. Drys lidt salt over dem. Det gør rejerne faste. Lad dem stå i ca. 15 min. Hak persillen groft. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
Varm olien op i en wok, til den er meget varm. Kom hvidløgene i og steg dem et øjeblik, til de lige begynder at tage lidt farve. Kom tørrede chiliflager i og derpå rejerne, som steges, til de er lyserøde. Kom persillen i til sidst, den må godt blive sprød.
Retten skal serveres rygende varm.
 
Tilbehør:  
Brød og et glas koldt hvidvin.
 
Grundopskrift fra Spise med Price