|
Tilberedning:
|
4 personer
|
1. dag |
Skyl timian og rosmarin og tør dem godt. Der
må ikke være jordrester tilbage. |
Hak begge dele groft. Bland salt og sukker og
gnid det ind i andelårene, drys med peberkorn, knuste laurbærblade, hakket
hvidløg og krydderurter. |
Læg det i en skål med film over og sæt det på
køl natten over. |
2. dag |
Dagen efter skylles lårene af og lægges i en
gryde sammen med smeltet andefedt. Lårene skal være helt dækkede. |
Det skal kun lige simre, uden at fedtet bliver
for varmt ellers bliver lårene tørre og triste. |
Lad det stå i ca. 2 1/2 time til kødet falder
fra benene. |
Tag dem så op og og køl dem lidt af. (Gem
fedtet til andet brug.) Pil kødet af benene og trevl det op med et par
gafler. |
Kom det i en skål og rør lidt andefedt i
til det samler sig, og konsistensen bliver som en grov postej. Smag til
med salt og peber. |
Pres riletten ned i skålen og hæld lidt
andefedt på toppen. Lad den gerne stå i køleskab et par dage før den
spises. |
Tilbehør:
|
Ristet landbrød og
cornichoner. Evt. lidt frisk salat. |
|
|