Brændende Kærlighed
med selleri og løgkompot
   
Ingredienser:
1 knoldselleri
500 g svinebryst/bacon i skiver
1 dl grofthakket bredbladet persille
 
1 kg store melede kartofler i grove stykker
4 dl vand
21/2 dl cremefraiche 9%, syrnet fløde
Løgkompot
5 rødløg i store både ca.350 g
1/2 dl rørsukker
1 dl balsamicoeddike
 
groft salt
friskkværnet peber
 
 
Stegetid: Ca. 1 time ved 200 gr. C, varmluft
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
 
Løgkompot: Kom rødløg, sukker og balsamicoeddike i en gryde og kog det ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til kompotten er som sirup - rør af og til. Smag kompotten til.
Skræl imens selleri og skær halvdelen i små tern. Skær kødet i små strimler og læg dem i ovnens bradepande på bagepapir. Steg dem midt i ovnen i ca. 15 min.
 
Tilsæt selleriternene og steg dem med i ca. 40 min. Vend rundt i kød og selleritern et par gange undervejs. Lad de sprøde og gyldne tern og strimler dryppe af på fedtsugende papir og vend dem med persille, salt og peber.
 
Skær kartoflerne og resten af sellerien i grove stykker. Kom grønsagerne i en gryde med kogende vand og damp dem ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. Tag 2 dl kogevand fra og hæld resten af vandet fra grønsagerne. Mos grønsagerne med fx en kartoffelstøder og rør det varme kogevand, cremefraiche, salt og peber i. Smag mosen til.
Anret den varme mos med de sprøde tern på toppen. Server lun løgkompot til.
 

 

 
Tilbehør: