Krydderpaneret flæsk med stuvet spidskål
   
Ingredienser:
8 -12 skiver magert svinebryst (600-700g),
1 lille bdt. persille,
2-3 stilke timian,
en smule rosmarin,
1 stort æg,
rasp, 
salt, peber,
fedtstof til stegning.
Stuvet spidskål:
800-900 gr frisk spidskål,
salt,
3 spsk. mel,
2 dl kålvand,
3 dl mælk,
1 svinebouillonterning
salt, peber.
Tilberedning:                                                 
4 personer
Bank flæskeskiverne ud med håndroden.
Hak .persille, timianblade og rosmarin.
Pisk æggene sammen med en gaffel. Rør krydderurterne i æggemassen og vend flæskeskiverne heri.. Dyp dem herefter i rasp iblandet med salt og peber.
Tryk paneringen fast og lad kødet hvile i 5-10 min., inden det steges gyldenbrunt og sprødt på begge sider i fedtstoffet
Stuvet spidskål:
Rens og skyl kålen, skær den i kvarter og fjern stokken. Læg kålen i kogende, letsaltet vand og kog den mør (ca. 10-12 min.) og lad den herefter dryppe af i en si.
Mælk og vand tilsat bouillonterning opvarmes og jævnes med meljævning. Smages til med salt og peber og evt. muskatnød og koges igennem i 10 min.
Varm den snittede spidskål heri.
Server kålstuvningen med det sprøde flæsk og dampede gulerødder.
Tilbehør:
Gulerødder