Papas con Mojo Kanariske saltkartofler
     
Ingredienser:
500 g små kartofler
vand så det kun dækker kartoflerne halvt
En god håndfuld groft havsalt
Mojo:
2 røde peberfrugter
1 rød chili
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. god olivenolie
1-2 fed presset hvidløg
1 tsk. spidskommen
1/2-1 dl. Creme Fraiche
salt efter smag
Evt. lidt brødkrummer hvis saucen bliver for smattet

 

 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Fyr op under gryden og bring kartoflerne i kog, det er meningen at kartoflerne er færdige når vandet er fordampet. Prøv dig frem.

Når kartoflerne er møre lader man dem stå ca. 20 minutter, de sidste minutter med låget af, således at de får en rynket overflade.

 
 
 
Tilbehør:  
Kartoflerne serveres altid med mojo sauce der fås i en rød eller grøn udgave, den røde er mest almindelig og samtidig den mest velsmagende.
 
Det hele blendes til det får den rette konsistens. Rent guf!