Omøgryde
   
Ingredienser:
1-2 stk svinemørbrad
1 stk løg.
1 ds cherrytomater
1 1/2 dl boullion.
1 spsk konc. tomatpuré
mel
1/2 tsk paprika.
100 g bacon i tern, evt sliced bacon..
10 -12 cocktailpølser.
125 g champignon.
1 dl kaffefløde.
Salt, Peber
Fedtstof til stegning
Tilberedning:                                                 
4 personer

Mørbraden pudses fri for sener og hinder. På skrå udskæres der bøffer af ca. 1-2 cm´s tykkelse, der bankes flade med håndroden. Beregn 5-6 stk. pr. person.

Rengør svampene, og skyl dem godt under koldt vand.
Del dem i halve eller kvarte.
Pil og hak løgene.
Bøfferne vendes i mel og steges på begge sider i en gryde. Tag dem op og svits herefter de hakkede løg i gryden. Bøfferne krydres med salt og peber og holdes varme.
Tilsæt paprika, tomater, tomatpuré, og boullion, og lad retten simre ved svag varme under låg i ca. 15 min.
Skær baconen i små tern og rist dem på en tør pande,
tilsæt cocktailpølserne og lad dem stege med kort.
Tag pølser og bacon af panden og rist champignoner.
Kom mørbradbøfferne, bacon, pølser, champignon og fløde i gryden og lad retten småkoge yderligere nogle minutter. Smag til med salt og peber.
Der kan tilsættes yderlig fløde hvis der ønskes mere sauce.
Retten jævnes evt. med maizena.
Tilbehør:
 Pomfrits eller løse ris