Asier, syltede
     
Ingredienser:
10 asier, ca. 8 - 10 kg,
4 liter vand
400 gram salt.
 
Eddikelage:
3 liter eddike
ca. 1800 gram sukker
1/2 kg frosne perleløg,
1 dildskrærm
1 pose blandede sylte krydderier,
6 tsk. flydende Atamon 
 
 
 
Tilberedning:                                                       
 
Asierne skrælles, flækkes og udhules. Overhældes med den kolde saltlage, og stilles koldt 1 døgn.
Asierne tørres og lægges i en Atamonskyllet krukke.

Eddiken bringes i kog, tilsættes sukkeret, perleløg, kogeposen med krydderierne og dildskærm. Koges i 5 min. Atamon tilsættes. Lagen hældes straks over asierne, der holdes nede med et let pres. Krukken dækkes med et klæde og bindes til dagen efter.