Hertugindesild
     
Ingredienser:
4 hele sildefileter ..
4 spsk. dijonsennep
1 stort bundt dild
50 gr havregryn
Salt og peber
Fedtstof til stegning
2 rødløg skåret i ringe
Eddikelage
1/2 I eddike
3 laurbærblade
6-7 peberkorn .
400 gr sukker
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Giv sildefileterne et lille snit på skindsiden på tværs af fileterne, så de er lette at folde sammen.
Smør kødsiden med ca. 1 spsk. sennep pr filet og krydr med rigeligt salt og peber.
Læg dilden på en ene halvdel af fileterne og fold dem sammen, så kødsiden vender indad.
Vend fileterne i havregryn, og steg dem gyldne i fedtstof Læg fileterne i et fad og fordel løgringene over.
Hæld eddike laurbærblade og peberkorn i en gryde. og bring det i kog

Bland derefter sukkeret i. Rør indtil sukkeret er opløst Lad det hele simre et par minutter og tag gryden af blusset. Hæld eddikelagen over sildene.

 
Tilbehør:  
Groft brød med fedt,..
Hertil anbefales AALBORG DILD Aquavit.
 
Fra bladet Velkommen og velbekomme