|
Tilberedning:
|
4 personer
|
Drys stegen med peber og brun den grundigt på alle sider i fedtstof i en
stegegryde. |
Drys med lidt salt og tilsæt grofthakket løg og laurbærblade. Spæd så med
vand eller bouillon og lad stegen simre under låg i ca. 2 timer. Bov skal
stege lidt længere end klump. |
Spæd evt. med mere væde undervejs og vend stegen et par gange. Tag kødet
op og hold det varmt under folie. |
Sauce: |
Kog den siede stegesky op med fløde. Juster med saucejævner og kulør. |
Kog saucen igennem under omrøring inden den smages til med salt og peber.
|
Kompot: |
Varm snittet blegselleri, små appelsinstykker og brombær op i fedtstof i
en gryde, til
bærrene moser let ud. |
Smag til med salt, peber og evt. en smule sukker |
Skær stegen i tynde skiver og server disse sammen med den varme sauce og
kompotten. |
Tilbehør:
|
Giv kogte babykartofler, der er kogt med pil på til. Forinden servering
vendes de i varmet smør med lidt honning og drysses med timian. |
|
|