Oksegrydesteg med varm kompot
     
Ingredienser:

1 kg snøret oksesteg af bov eller klump

peber
salt
2 spsk. Fedtstof til stegning
1 stort løg

2 laurbær blade

6-7dl. vand eller bouillon
Sause:
6 dl siet stegesky
1 ½ dl fløde
Saucejævner
Kulør

Salt og peber

Kompot
5-6 stilke blegselleri

1 appelsin

3 dl brombær eller skovbær
1 spsk fedtstof
Salt og peber
Evt. lidt sukker

Tilbehør:

Babykartofler
Timian
Fedtstof
Akaciehonning
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Drys stegen med peber og brun den grundigt på alle sider i fedtstof i en stegegryde.
Drys med lidt salt og tilsæt grofthakket løg og laurbærblade. Spæd så med vand eller bouillon og lad stegen simre under låg i ca. 2 timer. Bov skal stege lidt længere end klump.

Spæd evt. med mere væde undervejs og vend stegen et par gange. Tag kødet op og hold det varmt under folie.

Sauce:
Kog den siede stegesky op med fløde. Juster med saucejævner og kulør.
Kog saucen igennem under omrøring inden den smages til med salt og peber.
Kompot:
Varm snittet blegselleri, små appelsinstykker og brombær op i fedtstof i en gryde, til bærrene moser let ud.
Smag til med salt, peber og evt. en smule sukker
Skær stegen i tynde skiver og server disse sammen med den varme sauce og kompotten.
Tilbehør:  
Giv kogte babykartofler, der er kogt med pil på til. Forinden servering vendes de i varmet smør med lidt  honning og drysses med timian.