Andebryst med rødvinssky 
   
Ingredienser:
3 andebryster
salt. peber
4 dl rødvin
4-5 Belle de Boskop æbler
4 spsk sukker.
2 spsk revet peberrod
Salat
Ca. 1/2 rødkål
1 1/2 dl. fløde max. 13 pct.
lidt sød sennep
salt peber
citronsaft
Tilberedning:                                                 
4 personer

Snit rødkåIen fint og rør de øvrige ingredienser sammen til dressing.

Smag dressingen til og vend den med rødkålen. Lad salaten stå koldt og trække.
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem i både og kog dem møre i 3 spsk vand. Smag til med lidt sukker og peberrod.
Kog kartoflerne og pild dem .
Lav snit i skindet på andebrysterne og brun skindsiden på en tør pande.
Vend dem og brun kødsiden lidt. Drys skinsiden med salt og peber og læg dem i et fad .Hæld rødvinen ved. Lad brysterne simre færdig i ovnen ved 200 grader i ca. 18 min. 
Skum skyen for fedt og jævn med maizenamel.
  
Tilbehør:
Server andebrysterne i skiver med rødvinssky, rødkålsalat, æblemos og kartofler.