|
Tilberedning:
|
4 personer
|
Bland de to slags mel og bagepulver i en skål.
|
Rør vandet i lidt efter lidt og juster, til det har en lind konsistens.
|
Lad dejen trække køligt i ½ time. Rør salt og olie i.
|
Rejerne befries forsigtigt fra skallen. Halefinnerne skal endelig blive
siddende på Den sorte streng i ryggen fjernes forsigtigt.
|
Duppes tørre med en køkkenrulle. Varm olien op i en frituregryde til
olien syder omkring en tændstik. . |
Rejerne dyppes en af gangen i dejen og drypper lidt af inden de sænkes
i den varme olie. Steges ca. 3 minutter, til dejen er fast og Iysebrun.
Lægges på fedtsugende papir til afdrypning.
|
Dette kan gøres i god tid, og så kan de alle varmes i ovnen ved
maksimal varme i 20 sekunder lige før servering.
|
Til saucen sættes 1 en gryde over med meget
finthakket chili, sukker, vand og eddike.
|
Det skal så simrende koge ind 2-3 timer uden
låg til en svagt sødlig stærk og sur masse, der bruges som dyppelse for
rejerne.
|
Orker du ikke saucen, kan en færdigkøbt chilisauce.anvendes.
|
Tilbehør:
|
Flutes og Sake .( Japansk risbrændevin) |
Eller blot en god tør hvidvin. |
|