Dybtstegte rejer i sursød sauce
     
Ingredienser:
16 store kinarejer med skal uden hoved.
Frituredej:
150 gr hvedemel,
75 gr majsmel,

1 1/2 tsk. bagepulver

2 spsk. olie
2 dl vand,
1/2 tsk. salt,
Olie til friturestegningen.
Sursød dyppelse:

1 rød chili,

1 dl sukker,
1/2 liter vand,
1/2 dl riseddike
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Bland de to slags mel og bagepulver i en skål.
Rør vandet i lidt efter lidt og juster, til det har en lind konsistens.
Lad dejen trække køligt i ½ time. Rør salt og olie i.
Rejerne befries forsigtigt fra skallen. Halefinnerne skal endelig blive siddende på Den sorte streng i ryggen fjernes forsigtigt.
Duppes tørre med en køkkenrulle. Varm olien op i en frituregryde til olien syder omkring en tændstik. .
Rejerne dyppes en af gangen i dejen og drypper lidt af inden de sænkes i den varme olie. Steges ca. 3 minutter, til dejen er fast og Iysebrun. Lægges på fedtsugende papir til afdrypning.
Dette kan gøres i god tid, og så kan de alle varmes i ovnen ved maksimal varme i 20 sekunder lige før servering.
Til saucen sættes 1 en gryde over med meget finthakket chili, sukker, vand og eddike.

Det skal så simrende koge ind 2-3 timer uden låg til en svagt sødlig stærk og sur masse, der bruges som dyppelse for rejerne.

Orker du ikke saucen, kan en færdigkøbt chilisauce.anvendes.
Tilbehør:  
Flutes og Sake .( Japansk risbrændevin)
Eller blot en god tør hvidvin.