Kylling med wasabi
     
Ingredienser:
4 kyllingelår med rygben

olie

salt og peber.
citronsaft
Wasabismør
Ca. 125 gr smør.
1lille tsk wasabipulver eller pasta

Salat:

1 lille icebergsalat.
2 spsk hakkede saltede peanuts.
2 ananasringe i små stykker
1/2 tsk finthakket ingefær

1 lille hakket løg.

1 finthakket hvidløg.
limesaft
½ dl olie
 
 
 
 
 
Tilberedning:                                                       
2 personer
Smørret røres blødt og smages til med wasabi.
Wasabi er stærkt så pas på.  Stilles koldt .

Rens kyllingelårene og skær evt rygstykket af.

Pensl dem med citronsaft og olie. Drys salt og peber over.
Steges på rist i ovn ved 200 gr. i ca. 1/2 time.  Husk vand i bradepanden nedenunder.
Steges til de er gennemstegte. Klar saft pibler ud når du stikker ind til benet.
Grilles evt. hvis skindet ikke er sprødt.
Lårene kan steges på en grillpande inden de kommer i ovnen, for at få ”Grillstreger.”
 
Samtidig koges til vaskede babykartofter i saltet vand.
Salat.
Hak icebergsalaten.  De øvrige ingredienser til salaten blandes i. Blandes med olien og limesaft. Smages til med salt og peber.
 
Wasabismørret serveres til kyllingelårene sammen med salat og kartofler.
Det gør ikke retten mindre lækker hvis bradepanden koges af og skyen smages til og jævnes til sauce.  
Tilbehør:  
Små kogte babykartofler
 
 Retten er også velegnet til f.eks kuglegrill.