Svinemørbrad med soltørrede tomater
     
Ingredienser:
1 mørbrad
Soltørrede tomater i olie
Frisk basilikum
! pakke sliced bacon
1-2 fed finthakket hvidløg
Salt og peber
 
 
Tilbehør:
Rosenkål
Blandet salat
Hasselback kartofler
Stegte friske champingoner
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Mørbarden renses. Der laves et snit på langs af mørbraden og den bankes let ud. . Dette snit fyldes med soltørrede tomater i olie blandet med de finthakkede hvidløg.
De friske skyllede og afduppede basillikumblade lægges ovenpå den slicede bacon der er lagt på et spækbrædt med lidt overlapning.
Mørbraden rulles ind i baconen, der sikres med bomuldssnor.
 
Hasselback kartoflerne er i mellemtiden lavet klar.
 
Er ovnen stor nok lægges kartofler og mørbrad i hver sit ovnfaste fad.
Ellers deles et fad ved hjælp af staniol så stegeskyen fra mørbraden kan samles sammen til sauce.
 
Kartoflerne skal have længst så ind med dem først.
Mørbraden skal have ca 45-60min. ved 175 til 200 gr .
 
Sauce:
Når mørbraden er klar skal den helst stå 10 min. og trække.
 Så er der tid til saucen . Stegeskyen hældes i en gryde med op til 1/2 l vand, en en boullionterning. Småkoger i ca. 10 min og smages til med salt og peber. Jævnes. Serveres sammen med det andet tilbehør til den skiveudskårne mørbard.
Tilbehør: