Hermans svenskersild
     
Ingredienser:
Stegte sild
150 g. rugmel
60 g. citronpeber
15 g. tørret paprika
8 sildefileter
75 g. fedtstof til stegning.
Syltede løg:
2 dl. lagereddike
100 g. sukker
3 store løg
Rævesovs
100 g. brun farin
1-2 spsk. dijonsennep
Sojasauce
Lidt vand
 Kommer, men retten kan varmt anbefales selv med kolde sildefiletter.
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Stegte sild
Bland rugmel, citronpeber og paprika. Vend sildefileterne i blandingen og steg dem herefter i rigeligt fedtstof.
Løg
Kog eddike og sukker op, hak løgene fint, og vend dem i lagen
Løgene skal trække i lagen et par timer, gerne længere
Rævesovs
Bland brun farin med dijonsennep og sojasauce, gerne i en foodprocessor.
Blandingen er klar, når farinen er opløst. Tilsæt evt. mere vand og soja, indtil blandingen har den rette, tykflydende konsistens
Anret den lune sild på et stykke groft rugbrød, og læg syltede løg ovenpå.
Alt efter smag hældes rævesovs på..
Pynt med rigeligt skåret purløg.
Tilbehør:  
Groft rugbrød Purløg
Hertil anbefales AALBORG KRONE Akavit eller AALBORG TAFFEL Akvavit.