Rosenkål i farsfad
Ingredienser:
600 g rengjorte rosenkål
40 g fedtstof
1-2 spsk vand
600 g hakket kød (kalv og flæsk)
75 g rasp
1 pakke sliced bacon.
1 hakket løg
1 dl vand
2 dl kaffefløde
2 æg
salt og peber
fedtstof og rugmel til formen
Tilberedning:                                                 
4 personer

Smelt fedtstoffet i en gryde sammen med lidt vand. Kom rosenkålene i.

Læg låg på og damp dem i knap 5 minutter. Ryst gryden med mellemrum. Rosenkålene afkøles i gryden.
Skær halvdelen af baconskiverne i små strimler.
Rør farsen godt sammen af kød, rasp, løg, vand, fløde, æg, baconstrimler, salt og peber
Smør et ovnfast fad med høje sider med fedtstof og drys med rugmel,
Der må gerne være lidt rigeligt rugmel i bunden. Kom al farsen i og tryk så rosenkålene ned, jævnt fordelt i farsen.
Sørg for at nogle af rosenkålene stikker op af farsen.
Kom resten af baconskiverne over og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time, til farsen er bagt. Dæk evt. med et stykke alufolie, hvis overfladen bliver for brun.
Tilbehør:
Friskkogle små pillekartofler med persille.