Farsbrød med bagte løg og kartofler
 
Ingredienser:
 
500 g magert hakket svinekød
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 spsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret
1 æg
1 løg
2-3 fed hvidløg eller
1 dl mel,
2 dl vand eller bouillon
1 pk sliced bacon
Bagte kartofler og løg:
4 bagekartofler
4 mellemstore løg
1 tsk. olie
Salt
Evt. lidt timian
Tilbehør:
300 g ærter
4 mellemstore tomater
 
 
Tilberedning:                                                 
4 personer
Rør kødet med salt, peber, timian, æg, finthakket hvidløg og finthakket løg og til sidst melet.
Rør til sidst væsken i, og stil farsen i køleskab 1/2 time.
Ovnen tændes på 200 grader.
Kartoflerne skrubbes og skæres igennem. Snitfladen pensles med lidt olie og drysses med salt, hvorefter de sættes i den varme ovn med snitfladen opad i en bradepande.  Denne skal være stor nok til at rumme kartoflerne, delte løg, tomater og farsbrødet.
Løgene pilles og halveres og snitfladen smøres med olie. Det samme gælder tomaterne. 
Når kartoflerne har fået ca. 15 minutter stilles løg og tomater i bradepanden. 
Farsen lægges midt i bradepanden og dækkes med bacon.
Det hele steger ca. 45 min. til kødet er  gennemstegt
Tjek evt. med en kødnål og kødsaften er klar.
 
 
Tilbehør:
De frosne ærter lægges i en skål og overhældes med kogende vand. Serveres til retten når de er lune.