Øl-kylling
 Start dagen før
Ingredienser:
1 stor rengjort kylling
Marinade:
1 /2 mørk øl. Resten til kokken
1 dl olivenolie
2 knuste fed hvidløg
Revet skal og salt fra en 1/2 citron
Et par rosmarinkviste 
 
Tilberedning:                                                 
4 personer
Læg kyllingen i en stor frostpose med alle marinade ingredienserne.
Lad den ligge et par timer, men helst natten over.. Husk at vende undervejs.
Fyld de faste ting fra marinaden ind i kyllingen og hæld væsken i en bradepande. Læg kyllingen på en rist over bradepanden efter at den er smurt med salt og peber. . 
Steges i ovn ved 200 gr. i ca. 1 time. Indtil den er mør og saften er klar når du stikker den i låret.
Et par gange under stegningen kan du hælde marinaden over kyllingen. Spæd evt. med ekstra bouillon.  .
Væsken fra bradepanden sigtes til sidst og skummes for overflødigt fedt.
Saucen jævnes evt. med lidt maizena og smages til med salt og peber.
 
Tilbehør:
Salat og kartofler eller fritterede rodfrugter.