|
Tilberedning:
|
6 personer |
Kartofler |
Tænd ovnen på 225 gr. og
sæt en gryde vand med salt over. |
Skær kartoflerne i både
og hæld dem i det kogende vand. Lad vandet koge op igen og sluk |
Lad dem stå på det
slukkede blus i 3 min. og hæld så vandet fra. |
Tilsæt olie, presset
hvidløg. salt og chiliflager, og vend forsigtigt kartoffelbådene så de
dækkes overalt af krydderiblandingen |
Bred dem ud på en plade
med bagepapir, og giv dem ca. 10 min. eller til de er møre på øverste
rille. Vend dem evt. 1-2 gange undervejs. |
Kød |
Dup skinkemignonerne
tørre med køkkenrulle og smør dem med honning.
|
Kom fedtstoffet i en
gryde og lad det bruse af.
|
Kom skinkemignonerne i
gryden og brun dem på alle sider
|
Skru ned for varmen og
drys kødet med salt, rosmarin og peber.
|
Hæld appelsinsaften i
gryden sammen med 1 dl vand og lad kødet stege 10 min under låg. |
Tag kødet op og pak den
ind i stanniol,
|
Kom fløden i gryden og kog
i 5 minutter.
|
Smag til med salt, peber
og rosmarin.
|
Ved serveringen skæres
kødet i tynde skiver |
Salat |
Skyl salaten og dup den
tør i et viskestykke inden den skæres i tynde strimler. |
Pil appelsinen og skær den
i terninger.
|
Skræl bananen og skær den
i skiver. |
Skær ananasringene i små
stykker. |
Det hele
blandes i en skål. |
Dressing |
Kom olie,
appelsinsaft, salt og peber i en lille skål og pisk det sammen
|
Hæld dressingen over
salaten lige inden serveringen |
Tilbehør: |
|