Skinkemignon med krydrede bådkartofler og blandet salat
 
Ingredienser:
2 skinkemignon, ca. 350 gr
1 spsk akaciehonning

25 gr fedtstof

salt og peber
1/2 tsk. rosmarin
Saften fra 1 appelsin
1/2 dl fløde 9% eller piskefløde
Bådkartofler
1 kg mellemstore kartofler. skrubbede 
2-3 spsk. olivenolie 
1 fed hvidløg
2 tsk. chiliflager eller andet efter eget smag.

salt 

Evt. Saucejævner
Salat
1 hjertesalat

1 appelsin

1 banan
4 ringe ananas
Dressing
Saften af 1/2 appelsin
1 spsk olie
 
 
Tilberedning:                                                 
6 personer
Kartofler
Tænd ovnen på 225 gr. og sæt en gryde vand med salt over.
Skær kartoflerne i både og hæld dem i det kogende vand. Lad vandet koge op igen og sluk
Lad dem stå på det slukkede blus i 3 min. og hæld så vandet fra.
Tilsæt olie, presset hvidløg. salt og chiliflager, og vend forsigtigt kartoffelbådene så de dækkes overalt af krydderiblandingen
Bred dem ud på en plade med bagepapir, og giv dem ca. 10 min. eller til de er møre på øverste rille. Vend dem evt. 1-2 gange undervejs.
Kød
Dup skinkemignonerne tørre med køkkenrulle og smør dem med honning.
Kom fedtstoffet i en gryde og lad det bruse af.
Kom skinkemignonerne i gryden og brun dem på alle sider
Skru ned for varmen og drys kødet med salt, rosmarin og peber.
Hæld appelsinsaften i gryden sammen med 1 dl vand og lad kødet stege 10 min under låg.
Tag kødet op og pak den ind i stanniol,
Kom fløden i gryden og kog i 5 minutter.
Smag til med salt, peber og rosmarin.
Ved serveringen skæres kødet i tynde skiver
Salat
Skyl salaten og dup den tør i et viskestykke inden den skæres i tynde strimler.
Pil appelsinen og skær den i terninger.
Skræl bananen og skær den i skiver.
Skær ananasringene i små stykker.
Det hele blandes i en skål.
Dressing
Kom olie, appelsinsaft, salt og peber i en lille skål og pisk det sammen

Hæld dressingen over salaten lige inden serveringen

Tilbehør: