Tilberedning:
|
12 personer |
Kogning af høne
|
Vask hønen grundigt
under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde.
|
Hønen lægges i en gryde
med salt og suppevisk og koges til den er mør, ca. 1 ½ - 2 timer. Kødet
skal slippe benene. |
Husk at skumme vandet af.
|
Tag hønen op og læg den
til afkøling på et fad.
|
Gem kogevandet.
|
Det kan give grundlag for
en rigtig god suppe en anden dag
|
Kødet skæres i mindre
stykker. Der skal bruges en 4-500
gram til denne opskrift. |
Resten kan bruges til
andre formål. For eks Thaisuppe.
|
Asparges-væden sigtes ned
i gryde. Mælk og fløde tilsættes og det koges let op. |
Rør mel og smør sammen i
en skål til en smørbolle. |
Tilsæt smørbollen til
væsken. Efter nogle minutter er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt
igennem og koges 5-10 minutter.
|
Når saucen
er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter. |
Giv det
hele et opkog. Imens varmes tarteletterne jf. pakningen. Husk at vende dem
rigtigt i ovnen. |
Tarteletterne fyldes med kødfyldet og pyntes evt. med lidt friskhakket
persille. |
Tilbehør: |
|