Tilberedning:
|
? personer |
Majs er jo blevet populært som
tilbehør til grillretter m.v. |
Og de bliver
tilberedt/ødelagt på mange måder, desværre. |
Her er hvordan vi laver lækre
sprøde majs . |
Vi finder friske majs, helst
udenlandske, idet de er friske, og saftige. Løft de grønne dækblade
og se farven, Den skal være rigtig solgul og kornene må ikke se
indtørrede ud. Så har den ligget for længe. |
Kogning. A. La. Fr.
Jensen . Den gamle madguru, der stadig er god.. |
Bring en gryde letsaltet vand
i kog . Majsene, der har fået fjernet dækbladene og stokken kommes i
det kogende vand. Skal koge 7 min når vandet igen koger. Bon
appetit. |
Stegning på grill
eller ovn. |
DE grønne dækblade løftes
forsigtigt og "skægget" fjernes. Dækblade lægges tilbage i
de rette folder. En varm grill med direkte varme fremtages. Majsene
lægges på risten i passende afstand. Når bladene bliver
"brændte" vendes majsen en lille smule. |
Dette foretages hele vejen
rundt , så når dækbladene er afbrændte hele vejen rundt er majsen
klar. På med grillhandsker og fjern bladene og stokken . Så nemt er
det. |
Har praktiseret denne
fremgangsmåde i en miniovn. Majsene placeres midt i ovnen på en rist.
Ovnen er forvarmet og stillet på 230 gr, og når bladene er sorte er
majsene færdige. |
|
Har hos Niels og Helle fået
majs lavet på kuglegrill med indirekte varme. De var også rigtig
gode. |
|
Tilbehør: |
Alt efter din guru. |
Vi bruger lidt fedtstof til at
komme på den færdige majs, der derefter drysses med salt. Eller
prøv den lidt mere Spicy-udgave under Majs
dip. Velbekomme. |