Majs - et lækkert tilbehør  The Quick and dirty way   
 
Ingredienser:
1 majs pr. snude. Helst udenlandsk da de er mest søde og friske.
Smør
Salt
Eller hvad du ønsker
Tilberedning:                                                 
? personer

Majs er jo blevet populært som tilbehør til grillretter m.v. 

Og de bliver tilberedt/ødelagt på mange måder, desværre.  
Her er hvordan vi laver lækre sprøde majs . 
Vi finder friske majs, helst udenlandske, idet de er friske, og saftige. Løft de grønne dækblade og se farven, Den skal være rigtig solgul og kornene må ikke se indtørrede ud. Så har den ligget for længe.  
Kogning. A. La. Fr. Jensen . Den gamle madguru, der stadig er god.. 
Bring en gryde letsaltet vand i kog . Majsene, der har fået fjernet dækbladene og stokken kommes i det kogende vand. Skal koge 7 min når vandet igen koger. Bon appetit. 
Stegning på grill eller ovn. 
DE grønne dækblade løftes forsigtigt og "skægget" fjernes. Dækblade lægges tilbage i de rette folder. En varm grill med direkte varme fremtages. Majsene lægges på risten i passende afstand. Når bladene bliver "brændte" vendes majsen en lille smule.   
Dette foretages hele vejen rundt , så når dækbladene er afbrændte hele vejen rundt er majsen klar. På med grillhandsker og fjern bladene og stokken . Så nemt er det.  
Har praktiseret denne fremgangsmåde i en miniovn. Majsene placeres midt i ovnen på en rist. Ovnen er forvarmet og stillet på 230 gr, og når bladene er sorte er majsene færdige.  
 
Har hos Niels og Helle fået majs lavet på kuglegrill med indirekte varme. De var også rigtig gode.  
 
Tilbehør:
Alt efter din guru.
Vi bruger lidt fedtstof til at komme på den færdige majs, der derefter drysses med salt.  Eller prøv den lidt mere Spicy-udgave under Majs dip.  Velbekomme.