Tilberedning:
|
4 - 6 personer |
Opvarm ovnen til 180 gr.
|
Skær æblerne i kvarter, skræl dem
og fjern kernehuset.
|
Smelt sukkeret på en pande. Tilsæt
fedtstof, rør rundt og kom æblerne i karamellen.
|
Kog æblerne i sukkermassen til der dannes en
dyb, gylden karamel. Saften fra æblerne skal være fordampet inden æblerne
starter karamelliseringen. Det tager ca. 20 min. Pas på, at karamellen
ikke brænder på.
|
Når æblerne er helt syltede i karamellen
lægges de tæt i et ildfast forvarmet fad. Hæld karamellen over. |
Sørg for at alle æblestykker er
godt dækket af karamel og drys dem med lidt kanel.
|
Rul butterdejen ud til en plade, der
kan dække fadet som et låg, og trykkes godt ned om æblerne. |
Sæt fadet i den varme ovn 20 - 30
min. til butterdejen er gylden og gennembagt. |
Lad den stå 5 min. og vend så tærten ud på et serveringsfad,
så butterdejen kommer nederst. |
Lad tærten køle af. |
Kan selvfølgelig serveres hel på et
fad, men kan også udstikkes med en timbaleform til
portionsanretning. |
Her går selvfølgelig lidt til
spilde, men køkkenpersonalet skal jo også smage denne enestående æbletærte.
|
Tilbehør: |
Tarte Tatin er æbledesserternes
dronning. Nyd den med creme fraiche til |
|
|