Sømandskål
Ingredienser:
600-800 g magert, stribet flæsk i skiver,
7-8 dl lys bouillon,
1- 2 tsk. karry,
6-7 hele peberkorn,
salt,
ca. 500 g groftsnittet hvidkål,
1 kg skrællede kartofler,
3 store gulerødder i tykke skiver,
2 snittede porrer.
Tilberedning:                                                 
4 personer
Flæskestykkerne deles i passende størrelser.

Svitses i gryden i lidt fedtstof, hvorefter der tilsættes karry der også svitses med. 

Tilsæt bouillon og lad flæsket snurre i 5 minutter hvorefter der skummes grundigt.. .
Tilsæt derpå peberkorn og salt og lad flæsket snurre i en halv times tid under låg.
Kom så grønsagerne i sammen med lidt salt og lad retten koge i yderligere 20 til 30 min. 
Smag til med salt, peber og evt. mere karry og server sømandskålen med tilbehøret. Kan evt. jævnes lidt.  
Tilbehør:
Groft rugbrød, sennep.