Portersteg 
 
Ingredienser:
Godt 1 kg oksebov eller tyksteg,  
salt, 

hvidløgspeber,

fedtstof  til stegning,  
1 stort løg,  
1 fl. Porter,
3-4 laurbærblade,  
1/2 tsk. timian,  
Godt 1 kg rodfrugter (f.eks gulerødder, pastinak og selleri), 
11/2 dl madlavningsfløde,  
saucejævner,  
kulør.  
Tilberedning:                                                 
4 personer
Drys kødet med salt og hvidløgspeber og brun det godt i fedtstof i en stegegryde.
Tilsæt grofthakket løg og lad det svitse med. Hæld porter og vand ved, så kødet netop dækkes. 
Tilsæt laurbærblade og timian og lad kødet snurre under Iåg i 2- 21/2 time, alt efter kødets tykkelse og kvalitet
Når der resterer ca. 1 time af kogetiden, tilsættes de grov delte rodfrugter. Når kødet er mørt, tages både det og rodfrugterne op og holdes varme.
Sauce:

Kog stegeskyen op med fløde, juster med saucejævner og kulør og smag til med salt og peber. 

 
Tilbehør:
Giv en god, hjemmelavet kartoffelmos hertil. Og en god kraftig øl.