Fjerkræ i peberrod
 
Ingredienser:
1 stor kylling eller poulard,    
salt,  
1-2 porrer, 
1/2 lille rodselleri,  
1 laurbærblad,  
7-8 hele peberkorn.  
Sauce: 
40-50 gr. fedtstof  
31/2 spsk. mel,
5-6 dl siet suppe fra kyllingen

ca. 11/2 dl fløde,  fedtfattig

salt, peber,  
Friskrevet peberrod  
evt. lidt citronsaft og sukker.  
Salat:  
1-2 smagfulde æbler,  
2 spsk. rosiner,

Strimlet salat, 

3-4 spsk. smeltet æblegele.  

Tilberedning:                                                 
3-4 personer
Bring fjerkræet i kog i en gryde med letsaltet vand, der lige dækker.
Skum godt, tilsæt urter i mindre stykker, laurbærblad samt peberkorn og lad det koge under låg i en lille times tid, til kødet er helt mørt.  
Tag fjerkræet op, parter det og hold det varm.  
Sauce: 
Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde, rør mel i og spæd med suppe. Lad det koge op og tilsæt derpå fløde, til den rette konsistens er opnået. 

Smag saucen til med salt og peber, sluk for blusset og tilsæt peberrod efter smag.  

Smag evt. til med lidt citronsaft og sukker og hæld den varme sauce over det parterede fjerkræ.  
Tilbehør:
Giv nykogte kartofler hertil med lidt persille på samt en salat af æbleterninger, rosiner og salatstrimler, der er vendt i smeltet æblegele.