Fjerkræ i peberrod |
Ingredienser:
|
|||||||||||||||||||||
Tilberedning: |
3-4 personer |
Bring fjerkræet i kog i en gryde med letsaltet vand, der lige dækker. |
Skum godt, tilsæt urter i mindre stykker, laurbærblad
samt peberkorn og lad det koge under låg i en lille times tid, til kødet
er helt mørt. |
Tag fjerkræet op, parter
det og hold det varm. |
Sauce: |
Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde, rør mel i og spæd med suppe. Lad det koge op og tilsæt derpå fløde, til den rette konsistens er opnået. |
Smag saucen til med salt og peber, sluk for blusset
og tilsæt peberrod efter smag. |
Smag evt. til med lidt citronsaft og sukker og hæld
den varme sauce over det parterede fjerkræ. |
Tilbehør: |
Giv nykogte kartofler hertil
med lidt persille på samt en salat af æbleterninger,
rosiner og salatstrimler, der er vendt i smeltet æblegele |