Tilberedning:
|
4 personer |
Rens anden. Tør den og bind en snor om
halsen. Hæng den til tørre et køligt og luftigt sted i 4 timer. Fyld en
stor wok med vandet som koges. Tilføj ingefær, forårsløg, honning,
balsamico og sherry. Lad det koge og jævn med maizena under konstant omrøring.
Tages af blusset. |
Læg herefter anden i wokken så den er helt
dækket af væsken og lad den stå 10 -15 min.
|
Hæng anden op igen i det
samme kølige sted denne gang i seks timer, indtil den er helt tør. |
Læg anden med brystsiden opad
i en rist i en ovn forvarmet til 250°C. Stil et fad med vand under til
dryppelse. Steg i en 45 min. Stik endelig ikke i skinnet uden stegningen.
Det kan ødelægge anstrengelserne på at lave sprødt skind Vend anden
og steg i yderligere 45 min. Vend den igen og steg 10 minutter til. Er der
anvendt andebryster steges disse med skindsiden opad hele tiden. Steges
til kødet er mørt og skinnet sprødt. Brug evt. grill til sidst. |
Sauce : |
Band ingredienderne til saucen
sammen og giv dem et opkog i en kasserolle. |
Pandekager: |
Kom melet i en skål. Lav en
fordybning i midten og hæld det kogende vand i. Ælt det sammen til en
dej. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hvile 15 minutter. |
Rul dejen ud som en pølse på et melet
bord. Deles i 24 små stykker og rulles ud til små pandekager på 3 mm
tykkelse. De 12 pandekager pensles med kinesisk soja og lægges oven på de
andre med sojaen i mellem to og to. Rulles ud til almindelige pandekager
på 1 mm tykkelse og ca. 15 cm i diameter. |
Steg dem på en tør hed pande i
ca. 1 minut på hver side. Hold dem evt. varme i under et klæde over en
varm gryde.
Del pandekagerne og stænk dem med soja før de spises |
|
Brug en skarp kniv til at skære
anden ud i mundrette stykker der arrangeres på et fad. . |
|
|
Tilbehør: |
Saucen serveres til som kold
tyk dyppelse sammen med pandekagerne samt de fintsnittede grønsager de
fintsnittede grønsager. |
|
|