Rødvinssauce(3)   
Bare man har en liter fløde og en pakke smør kan alle lave en godt rødvinssauce.    Men saucen er ikke slankende 
Ingredienser:
1 oksemørbrad *)
200 gr. løg i både
100 gr fedtstof
groft salt
Friskkværnet peber
50 gr fedtstof
250 gr champignon i skiver
2 dl rødvin
4 dl piskefløde 
Evt. lidt syltede grønne peberkorn med lage.
Kulør
Tilberedning:                                                 
4 personer
Mørbraden skæres i passende stykker efter at været afpudset. 
Bankes let med hånden og krydres med salt og peber. 
Løgene svitses på panden i det varme fedtstof  Tages op. 
Kødet lægges på panden og steges ca. 3 min på hver side. Tages op og holdes varmt. . 
Lidt mere fedtstof på og tilbage med løg og på med champignon, rødvin og piskefløde og grønne peberkorn. 
Lad det hele snurre ca. 5 minutter. Smag til med salt og evt. bouillon. Farven justeres med lidt kulør.  
Tilbehør til: 
Rødt kød, med garniture og dagens kartoffel. 
  
*)
I mangel af dette kan man anvende et par gode bøffer, sågar hakkebøffer. Samt lidt bouillon. Saucen smager lige godt af den grund.