Tilberedning:
|
4 -10 personer |
Krydderier blandes sammen og henstår under
kogningen for at give en god "juleduft" i køkkenet.
|
"Syltepakken ", der består af skank, bov og
stribet flæsk skylles og sættes til kogning i vand der dækker sammen med
urter og krydderier
|
Der skummes efterhånden og når kødet koger
skrues der ned. Koger ca. 1 1/2 - 2 timer til kødet er mørt og
falder fra benene.
|
Skæres i passende stykker,
uden for meget fedt, der blandes med krydderierne og salt |
Der smages til evt. med flere
krydderier hvis der anvendes større kødmængde. |
Sylten lægges i en form og
der tilsættes lidt fedtstof/gelatine fra gryden for at holde sammen på
kødet. Sættes til afkøling . |
|
HUSK. Når kødet er koldt er
smagen ikke så kraftig. |
|
Tilbehør: |
Godt brød, sennep og
hjemmesyltede rødbeder. |
Måske en snaps i anledning af
julen eller noget andet. |