Sylte, hjemmelavet
Frit efter guruen "Frøken Jensen" samt svigermor  
 
Ingredienser:
1 syltepakke fra supermarkedet eller kød i løskøb. 1 1/2- 2 kg i alt
Smag til kogning :
2 løg
3 laurbærblade
2 porrer
50 gr. salt
10 sorte peberkorn
4 nelliker
1 gulerod
Krydderier: 
1 fintrevet løg
 
2 tsk allehånde
1 1/2 tsk friskkværnet peber
15 knuste nelliker
Tilsmagning  
2 spsk salt
Tilberedning:                                                 
4 -10 personer
Krydderier blandes sammen og henstår under kogningen for at give en god "juleduft" i køkkenet.
"Syltepakken ", der består af skank, bov og stribet flæsk skylles og sættes til kogning i vand der dækker sammen med urter og krydderier 
Der skummes efterhånden og når kødet koger skrues der ned. Koger ca. 1 1/2 - 2 timer til kødet er mørt og falder fra benene. 
Skæres i passende stykker, uden for meget fedt, der blandes med krydderierne og salt 
Der smages til evt. med flere krydderier hvis der anvendes større kødmængde. 
Sylten lægges i en form og der tilsættes lidt fedtstof/gelatine fra gryden for at holde sammen på kødet. Sættes til afkøling .
HUSK. Når kødet er koldt er smagen ikke så kraftig. 
 
Tilbehør:
Godt brød, sennep og hjemmesyltede rødbeder.
Måske en snaps i anledning af julen eller noget andet.