Oksekød med bagt kartoffelmos
   
   
Ingredienser:
Tilberedning:                                                 
4 personer

4 personer

 

300 gr hakket oksekød,

1 løg,

2 store gulerødder,

2 spsk. olie,

1 stort glas færdigkogt pastasauce (500 g),

salt, peber.

 

Kartoffelmos:

1 kg kartofler,

ca. 1 1/2 dl varm mælk,

1-2 spsk. fedtstof,

salt, peber,

1-2 letpiskede æggeblommer,

1 dl revet ost.

Tilbehør:

Grøn salat, evt. brød.

 

Opvarm ovnen til 225°. Pil løget og skær det i terninger. Skræl gule rødderne og riv dem groft.

Steg først kødet i olien, til det skifter farve. Steg dernæst løg og gulerødder med i ca. 2 min.

Tilsæt pastasaucen, bring det hele i kog og lad det småkoge i ca. 5 mln.  inden der smages til med salt og peber.

Hæld kødsaucen i bunden af en smurt ovnfast skål.

 

Kartoffelmos:

 

 

 

Skræl kartoflerne, skær dem i terninger og kog disse møre i rigeligt vand.
Hæld vandet fra og mos kartoflerne, samtidig med at der lidt efter lidt tilsættes mælk og fedtstof.

Smag til med salt og peber og rør æggeblommerne i. Bred kartoffelmosen ud over kødsaucen  og drys osten over.

Sæt fadet i den varme ovn, til mosen er gylden, og det hele er gennemvarmt (ca. 20 min.).
Tilbehør: