Oksekød med bagt kartoffelmos . |
Ingredienser:
|
||||||||||||||||||
Tilberedning: |
4 personer |
4
personer 300
gr hakket oksekød, 1
løg, 2
store gulerødder, 2
spsk. olie, 1
stort glas færdigkogt
pastasauce (500 g), salt, peber. Kartoffelmos: 1
kg kartofler, ca. 1 1/2 dl varm mælk, 1-2
spsk. fedtstof, salt, peber, 1-2
letpiskede æggeblommer, 1
dl revet ost.
Tilbehør: Grøn salat, evt. brød. Opvarm
ovnen til 225°.
Pil løget og skær det i terninger. Skræl gule
rødderne
og riv dem groft. Steg
først kødet i olien, til det skifter farve. Steg dernæst løg og
gulerødder med i ca. 2 min. Tilsæt
pastasaucen, bring det hele i kog og lad det småkoge i ca. 5 mln. inden der smages til
med salt og peber. Hæld
kødsaucen i bunden af en smurt ovnfast skål. Kartoffelmos:
|
Skræl kartoflerne, skær dem i
terninger og kog disse møre i rigeligt vand. |
Hæld vandet fra og mos kartoflerne, samtidig med at der lidt efter lidt tilsættes mælk og fedtstof. |
Smag til med salt og peber og rør æggeblommerne i. Bred kartoffelmosen ud over kødsaucen og drys osten over. |
Sæt
fadet i den varme ovn, til mosen er gylden, og det hele er
gennemvarmt (ca. 20 min.). |
Tilbehør: |