Tilberedning:
|
8 personer |
Rødvinssauce
|
Skær løgene i grove tern og sauter dem i fedtstof
/ olie efter behag. Hæld nu en hel flaske rødvin ved og lad det koge ned til
det halve.
|
Tilsæt champinon og de grønne peber samt væde.
|
Tilsæt nu 1 liter bouillon, og kog igen ned til halvdelen. Løgene
sies nu fra.
|
Smag til med salt og peber. Saucen jævnes med lidt
maizenamel indtil ønsket tykkelse. Kan laves i god tid inden serveringen
|
Hvidløgsdressing: |
Skyl persillen i koldt vand,
fjern de grove stilke, dup bladene tørre med lidt køkkenrulle. Hak
persillen fint. |
Kom den i en skål og bland
med pillet knust hvidløg, dijonsennep og cremefraiche. |
Smag til med salt og peber.
Dressingen smager af mere hvis den får lov til at trække i køleskab
en eller to timer. |
Farserede tomater:
|
Toppen skæres af tomaterne og indmaden tages
ud i en skål. Toppen gemmes til at lægge låg på tomaterne til sidst.
|
Champignonerne renses og hakkes fint med en
kniv
|
Løget hakkes og svitses i olie
|
Indmad fra tomaterne skæres i små stykker og
tilsættes sammen med champignon og timian
|
Lad retten snurre ca. 5 minutter. Kan hvile
her til færdiggørelse senere, så skal det blot lunes igen.
|
Rasp, persille, salt og peber røres i og
Fyldet fordeles i tomaterne og de drysses med parmesan.
|
Bages i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Inden serveringen lægges toppen på plads.
|
Kødet
afpudses hvorefter det duppes tørt med køkkenrulle. Varm en pande/Wok
godt og tilsæt smør og olie. Lad det blive brunt. Brun kødet på alle
sider og krydr med salt og peber. Kasser stegefedtet. Læg det brunede
stykke kød i et ovnfast fad. Stil det i midten af ovnen og tænd ovnen på
150 C. Tilsæt lidt vand. Sæt et stegetermometer i midten af stegen og
steg til centrumtemperaturen er omkring 60 grader, så er stegen rosa. Det
tager ca. 20-25 min. Tag
stegen ud af ovnen og lad den hvile i mindst 15 min. Skær den i skiver på
tværs af kødfibrene.
|
Bønner og miniløg |
Smelt lidt fedtstof i en wok
|
Kom løgene i wokken og svits dem til de er tøet
op, ca. 3-4 minutter. Kom bønnerne ved og vend dem til de er knap møre og
stadig lidt sprøde.
|
Tag grøntsagerne op og hold dem varmt tildækket.
|
Kartofler |
Skyl
kartoflerne og dup dem tørre. Læg kartofler i et smurt, ovnfast fad
sammen med rosmarinen. Dryp olien over og
krydr med lidt peber. |
Opvarm
ovnen til 200 gr. Sæt fadet i den varme ovn i ca. 30 min. Tag fadet ud
og vend det hele en gang. Tilsæt salt og sæt fadet i ovnen igen i ca.
30 min til kartoflerne er møre
|
Tilbehør: |
Vil blot forslå et par gode
flasker rødvin, for ingen kan spise mere hvis der også skal være
plads til lidt dessert. |
|