Helstegt oksemørbrad a la maison
   
Ingredienser:
1 oksemørbrad 1,8 kg 
1 spsk fedtstof 
2 spsk olie 

1½ spsk groft salt 

masser af frisk kværnet peber 
Hvidløgsdressing: 
1 stort bundt bredbladet persille 
4-7 fed hvidløg 
ca. ½ dl dijonsennep 

750 ml cremefraiche 9 % 

salt og friskkværnet peber 
Farserede tomater
8 tomater
300 g champignon
2 løg
2 tsk olie
2 kvist timian eller 1 tsk tørret
2 spsk rasp
2 spsk groft hakket persille
1/2 tsk salt
2 spsk parmesanost
Rødvinssauce
1 flaske rødvin
1 liter bouillon. Okse el. kalvebouillon.
2 store løg, skåret i grove tern
50 gr champinon groft skåret.
2 spsk væde fra syltede grønne peber samt 1 tsk. grønne peber
Salt og peber
Fedtstof
evt. maizenamel til jævning
Bønner og miniløg
300 gr frosne haricots verts
300 gr frosne miniløg
Fedtstof til stegning

Kartoffelfad:

Ca. 300 gr pr næse, 
2 tsk. tørret eller 2 spsk. frisk rosmarin
4 spsk. olie

peber

Det er sgu et godt måltid. 
    
Tilberedning:                                                 
8 personer
Rødvinssauce
Skær løgene i grove tern og sauter dem i fedtstof / olie efter behag. Hæld nu en hel flaske rødvin ved og lad det koge ned til det halve.
Tilsæt champinon og de grønne peber samt væde.
Tilsæt nu 1 liter bouillon, og kog igen ned til halvdelen. Løgene sies nu fra.
Smag til med salt og peber. Saucen jævnes med lidt maizenamel indtil ønsket tykkelse. Kan laves i god tid inden serveringen 

Hvidløgsdressing:

Skyl persillen i koldt vand, fjern de grove stilke, dup bladene tørre med lidt køkkenrulle. Hak persillen fint.
Kom den i en skål og bland med pillet knust hvidløg, dijonsennep og cremefraiche.
Smag til med salt og peber. Dressingen smager af mere hvis den får lov til at trække i køleskab en eller to timer. 
Farserede tomater:
Toppen skæres af tomaterne og indmaden tages ud i en skål. Toppen gemmes til at lægge låg på tomaterne til sidst.
Champignonerne renses og hakkes fint med en kniv  
Løget hakkes og svitses i olie
Indmad fra tomaterne skæres i små stykker og tilsættes sammen med champignon og timian
Lad retten snurre ca. 5 minutter. Kan hvile her til færdiggørelse senere, så skal det blot lunes igen. 
Rasp, persille, salt og peber røres i og Fyldet fordeles i tomaterne og de drysses med parmesan.
Bages i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Inden serveringen lægges toppen på plads. 
Kødet afpudses hvorefter det duppes tørt med køkkenrulle. Varm en pande/Wok godt og tilsæt smør og olie. Lad det blive brunt. Brun kødet på alle sider og krydr med salt og peber. Kasser stegefedtet. Læg det brunede stykke kød i et ovnfast fad. Stil det i midten af ovnen og tænd ovnen på 150 C. Tilsæt lidt vand. Sæt et stegetermometer i midten af stegen og steg til centrumtemperaturen er omkring 60 grader, så er stegen rosa. Det tager ca. 20-25 min. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i mindst 15 min. Skær den i skiver på tværs af kødfibrene. 
Bønner og miniløg
Smelt lidt fedtstof i en wok
Kom løgene i wokken og svits dem til de er tøet op, ca. 3-4 minutter. Kom bønnerne ved og vend dem til de er knap møre og stadig lidt sprøde.
Tag grøntsagerne op og hold dem varmt tildækket.
Kartofler

Skyl kartoflerne og dup dem tørre. Læg kartofler i et smurt, ovnfast fad sammen med rosmarinen. Dryp olien over og krydr med lidt peber. 

Opvarm ovnen til 200 gr. Sæt fadet i den varme ovn i ca. 30 min. Tag fadet ud og vend det hele en gang. Tilsæt salt og sæt fadet i ovnen igen i ca. 30 min til kartoflerne er møre  
Tilbehør:
Vil blot forslå et par gode flasker rødvin, for ingen kan spise mere hvis der også skal være plads til lidt dessert.