Ribsteaks og sommergrønsager 
   
Ingredienser:
4-8 ribsteaks (revelsben i skiver)  
Salt og peber  
1 fed presset hvidløg
Saft af 1 appelsin  
1 spsk. Teriyaki sauce eller japansk soja  
800 gr. sommer grønsager  
1 dl mager cremefraiche
2 spsk. blommechutney (Den gamle fabrik)  
salt og peber  

Citronsaft  

Tilberedning:                                                 
4 personer
Dup kødet tørt og krydr med salt, peber og hvidløg. Brun skiverne på alle sider på en god tykbundet pande. 
Bland appelsinsaft og teriyaki sauce. Dæmp varmen, og hæld blandingen ved og læg låg på.
Steg skiverne 3/4 time og vend dem flere gange. 
Tag låget af og steg videre 15 min. til væden er kogt ind.  
Grønsager:
Beregn ca. 200 gr grønsager pr. person, f.eks. små løg, majroer, kål og gulerødder.
Kog grønsagerne lige akkurat møre. Hæld vandet fra og hold dem varme under låg.
Rør cremefraiche med chutney og smag til med salt, peber og citron. Kom grønsagerne i en skål og hæld saucen over. 
Tip:     Velegnet til grill

Ribsteaks kan grillsteges. Kog dem først 1/2 time og dup dem tørre.  

Krydr med salt, peber og hvidløg. 
Grill dem herefter 3-4 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde. 
Tiden afhænger af skivernes tykkelse, de skal måske have et par minutter mere.  
I en kuglegrill kan skiverne steges ved direkte varme uden kogning.
Stegetiden er ca. 40 min.
Tilbehør:
Server med groft brød, ristet rugbrød eller kartofler.