Dampet laks med esdragonsauce
   
Ingredienser:
1 side fersk laksefilet (800 g)
½ citron
Salt
2 porrer
1 dl hvidvin
1 dl vand
grønne asparges
Sauce
2 skalotteløg, finthakkede
3 spsk. frisk, hakket estragon
25 g fedtstof
Fond fra fisken
1 dl hvidvin
1½ dl piskefløde
2 æggeblommer
1 spsk. blandet knust peber
Salt og peber
Tilberedning:                                                 
4 personer
Laksen dryppes med citronsaft, drysses med salt.
Porrerne skæres i ringe, lægges i et smurt ildfast fad. Laksen lægges ovenpå. 
Hvidvin og vand tilsættes. Sættes i ovnen ved 200°C i 15-20 min.
Fadet dækkes med et stykke staniol.
Løg og estragon svitses i fedtstof. Fond og hvidvin tilsættes og koges ind.
Fløde, æggeblomme og majsstivelse røres sammen. 
Saucen jævnes, peberblanding tilsættes. Smages til med salt og peber.
Laksen serveres med kogte, grønne asparges, estragonsauce og groft brød
Tilbehør:
Kogte, grønne asparges og groft brød