Kylling og kartoffelfad med rosmarin og oliven |
Ingredienser:
|
|||||||||||||||||||
Tilberedning: |
4 personer |
Opvarm ovnen til 200 gr. |
Skyl
og rens kyllingen
og del den i otte stykker, som duppes tørre |
Fyld: |
Rør fedtstof, hvidløg og salvie sammen og smag til med salt. |
Fordel blandingen godt op under skindet på kyllingestykkerne og læg disse i et smurt, ovnfast fad. |
Pensl skindet med lidt olie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i den varme ovn i 40-45 min. Grill evt. i de sidste par minutter af stegetiden. |
Kartoffelfad: |
Skyl
kartoflerne, dup dem tørre og skær dem i halve. Skær gulerødderne i
grove skiver. |
Læg
kartofler og gulerødder i et smurt, ovnfast fad sammen med
rosmarinen. Dryp
olien over |
Sæt fadet i den varme ovn i ca. 20 min. Tag fadet ud og vend det hele en gang. |
Tilsæt oliven og salt og sæt fadet i ovnen igen i ca. 20 min.,
til alt er gennemstegt. |
Tilbehør: |
Salat |