Kylling og kartoffelfad med rosmarin og oliven
   
Ingredienser:
1 hel kylling (ca. 1,2 kg)
olie
 saft, peber.

Fyld:

4 spsk. fedtstof

 2 hakkede fed hvidløg,  

1 tsk. smuldret eller 1 spsk. frisk salvie,
salt.  
Kartoffelfad:
Ca. 750 gr babykartofler (kartofler med tynd skræl)
2-3 skællede gulerødder
1 tsk. tørret eller 1 spsk. frisk rosmarin, 
2 spsk. olie, 
peber
1 dl grønne oliven med peberfyld.
salt.
Tilberedning:                                                 
4 personer
Opvarm ovnen til 200 gr. 

Skyl og rens kyllingen og del den i otte stykker, som duppes tørre  

Fyld:
Rør fedtstof, hvidløg og salvie sammen og smag til med salt.
Fordel blandingen godt op under skindet på kyllingestykkerne og læg disse i et smurt, ovnfast fad. 

Pensl skindet med lidt olie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i den varme ovn i 40-45 min. Grill evt. i de sidste par minutter af stegetiden.

Kartoffelfad:
Skyl kartoflerne, dup dem tørre og skær dem i halve. Skær gulerødderne i grove skiver.  

Læg kartofler og gulerødder i et smurt, ovnfast fad sammen med rosmarinen. Dryp olien over og krydr med lidt peber. 

Sæt fadet i den varme ovn i ca. 20 min. Tag fadet ud og vend det hele en gang. 
Tilsæt oliven og salt og sæt fadet i ovnen igen i ca. 20 min., til alt er gennemstegt.  
Tilbehør:
Salat