Marineret svinemedaljon og chili-agurkesalat 
   
Ingredienser:
4 medaljoner af svinefilet (2 1/2 cm tykke). 
Marinade: 
2 spsk. chilisauce, sød
1 spsk. Ketjap Manis (sød indonesisk soja)
1 spsk. fiskesauce, 

 2 spsk. olivenolie. 

Chili-agurkesalat: 
1 agurk, 
marinade af ;
1 dl risvineddike,
ca. 1 1/2 spsk. sukker, 
hakket rød chillipeber efter behag, 
1/2 tsk. groft salt. 
Tilberedning:                                                 
 4 personer
Dup medaljonerne tørre og Iæg dem i et lille fad. 
Rør ingredienserne til marinaden sammen, hæld den over medaljonerne og lad dem marinere i en halv time ved stuetemperatur. 
Brun derpå medaljonerne i den marinade, der hænger ved, i ca. 1 min. på hver side. 

Tilsæt den overskydende marinade fra fadet samt ca. 1 dl vand til panden, dæmp varmen til middel og steg medaljonerne færdige (2 min. på hver side). Tag dem af panden og hold dem varme. 

Lad efterfølgende stegeskyen koge lidt ind. 
Chilli-agurkesalat: 
Skær agurken i tynde strimler på langs ved hjælp af kartoffelskrælleren og Iæg dem i en skål.
Bland ingredienserne til marinaden og rør til sukkeret er opløst. 
Hæld marinaden over agurkeskiverne og vend det hele godt sammen. Lad agurkeskiverne trække i mindst 1/2 time. 
Tilbehør:
Vilde ris.