Okseragout
   
Ingredienser:
600-700 g mørt oksekød i mellem store terninger,
2 store løg.
1 dl rødvin,
250 g champignoner,
fedtstof til stegning,
3-4 dl bouillon,
1-2 fed hvidløg
salt, peber,
1 dl hakkede syltede agurker,
saucejævner.
Tilberedning:                                                 
4 personer

 Brun først kødterningerne, derefter de grofthakkede løg og til sidst kvarte champignoner i fedtstof på en pande. Hver ingrediens for sig. Panden koges af med bouillon og vin.

Læg så kødet i en gryde og tilsæt afkoget. Tilsæt hvidløg, salt og peber og lad det hele simre under låg, til kødet er gennemstegt, 
Tilsæt derpå de stegte løg og champignoner samt de hakkede agurker.
Jævn ragouten let og lad den koge igennem i et par minutter. Smag til med salt og peber
Tilbered bådkartoflerne i ovnen, efter eget ønske, idet de dog drysses med lidt friske, hakkede timianblade inden stegningen. Husk de skal have lidt lang tid så pas det ind i tilberedning
Tilbehør:
 Bådkartofler eller lignende, timian, salat.