Letsprængt andebryst og rissalat med tyttebær

   
Ingredienser:
2 andebryster a 300 g,

2 spsk. salt

Rissalat:
2 dl rå, vilde ris.
4 spsk. syltede tyttebær fra glas,
1-2 spsk. citronsaft,
2 snittede forårsløg,
1/2 dl hakkede valnøddekerner
1/2 stilk fintsnittet bladselleri

1/2 dl hakkede, soltørrede tranebær

salt og peber.
Tilberedning:                                                 
 3-4 personer
Andebryst:

Dup kødet tørt og gnid det med salt på begge sider  Lad det trække i køleskabet i et døgn.

Skyl andebrysteme fri for salt, dup dem tørre og rids skindsiden. Steg dem ved svag varme på en tør pande på skindsiden i ca. 5 min.

Vend dem og steg dem på kødsiden i ca. 10 min.
Afslut med at stege dem i yderligere ca. 5 min. på skindsiden.
Lad herefter kødet hvile i 5 min.. inden det skæres for på tværs i skrå skiver. Server andebrysterne lunt.
Rissalat:
Kog de vilde ris efter anvisningen på posen i god tid. inden de skal serveres.

Tag gryden af varmen og lad risene blive kolde.

To timer før servering:
Vend risene med tyttebær og citronsaft og derefter med de øvrige ingredienser.
Smag til med salt og peber.
Tilbehør:
Rissalat