Laks og rejer florentine  
   
Ingredienser:
Ca. 300 gr. dampet laksefilet.
Ca. 250 gr pillede rejer 
300 gr helbladet spinat
1 spsk. fedtstof
salt, peber, 

revet muskatnød 

Sauce: 
1 stor spsk. fedtstof
2 spsk. mel, 
2 1/2 dl kaffefløde
50 gr revet parmesanost.
Desuden: 
Lidt revet parmesanost, 
peber, 
lidt fedtstof
3 - 4 hårdkogte æg i tykke skiver
frisk dild, 
Citronbåde. 
Tilberedning:                                                 
Middagsret til 4 personer eller forret til 6-7 personer
Start med at dampe den optøede spinat i fedtstof og smag den til med salt, peber og muskatnød. 
Læg spinaten i ovnfaste portionsskåle eller fad og anret laksekød, rejer og æg ovenpå. 
Sauce:
Smelt fedtstoffet i en gryde, rør melet i og spæd med fløde. Lad saucen koge under omrøring i et par minutter - den skal være tyk. Rør osten i og fordel saucen over æg, fisk og rejer. 
Drys med lidt ekstra ost og peber, og læg små fedtstofklatter øverst. 
Sæt skåle/fad i en 200° varm ovn i 6-7 min
Garner med æg, dild og citronbåde.
Tilbehør:
Lune flutes