Hakkebøf med druesauce 
   
Ingredienser:
600 gr hakket oksekød
2-3 tsk. knuste grønne peberkorn,
Et lille stykke fintrevet rodselleri,
grønne porreblade til svøb
fedtstof til stegning
salt.
Sauce:
4 dl vildt- el. oksebouillon,
1 dl rødvin,
1-2 dl fløde 13
saucejævner
et par dråber kulør,
salt, peber,
300 gr grønne stenfri druer
Tilbehør:
400-500 gr små karotter (frost)
1 spsk. sukker,
1 spsk. Fedtstof,
Ovnstegte kartofler (kartoffelbåde) efter eget valg drysset med timian efter smag.
Tilberedning:                                                 
4 personer
Ælt det hakkede kød med peberkorn og selleri og form otte små bøffer, der hver omvikles med et stykke letkogt porreblad (holdt sammen med et stykke bomuldsgarn ). Øvelse gør mester .
Steg bøffen i 4-5 min. på hver side i fedtstof og drys dem med en smule salt.
Tag dem op og hold dem varme.
Sauce:
Kog panden af med bouillon og vin.
Tilsæt fløde, jævn saucen let og lad den koge under omrøring i et par minutter inden den justeres med kulør, salt og peber.
Halver druerne og varm dem i den færdige sauce.
Kog karotterne al dente
Lad dem dryppe godt af og glaser dem derpå i smeltet sukker og fedtstof.
Drys "kartoffelbådene" med timian og tilbered dem i ovnen efter anvisningen.
Tilbehør:
Karotterne og kartoffelbåde.