Tilberedning:
|
4 personer |
Laksen/laksekotteleterne
dryppes med citronsaft og drysses med salt.
|
Lægges i et ildfast fad og hvidvin/vand
tilsættes. Dækkes til med folie. Sættes
i ovnen ved 200°C i 15-20 min.
|
Sættes til afkøling.
|
Brødet skæres ud og smøres. Læg et
stykke salatblad på.
|
Den røgede laks rulles let. 1
eller 2 skiver alt efter størrelse /ønske på den ene halv del af
brødet. Den anden halvdel fyldes med stykker af den dampede laksefilet
så der lige er et lille hulrum med de 2 slags laks. Her lægges
et par grønne asparges brækket i mindre stykker. |
Sauce: |
Kom hvidvin, fløde og
aspargessuppepulver i en gryde og varm det op. Når det koger skrues ned
og aspargessnitter kommes i og småkoger i 5 min. Smages til med salt og
peber. |
Ved anretningen hældes lidt
sauce over de grønne asparges/laksen og der pyntes med kaviar. |
Brug et par grønne asparges
til pynt på tallerkenen. |
|
Tilbehør: |
Et godt glas tør kølig
hvidvin, f.eks. Risling fra Alsace. |
|