Lakseskud 
   
Ingredienser:
250-300 gr kogt/dampet laksefilet
1 dl hvidvin
1 dl vand
salt
citronsaft
4 pæne skiver røget laks
4 skiver hvidt brød
Plantemargarine
Salatblade
Sauce:
1 dl hvidvin
2 dl kaffefløde
ca. 1/4 brev aspargessuppe-pulver( Knor)
salt og peber
1 lille bdt. grønne asparges i snitter
Pynt
1 glas lakserogn eller kaviar
Lidt frisk dild
Tilberedning:                                                 
 4 personer
Laksen/laksekotteleterne dryppes med citronsaft og drysses med salt.
Lægges i et ildfast fad og hvidvin/vand tilsættes. Dækkes til med folie. Sættes i ovnen ved 200°C i 15-20 min. 
Sættes til afkøling. 
Brødet skæres  ud og smøres. Læg et stykke salatblad på.  
Den røgede laks rulles let. 1 eller 2 skiver alt efter størrelse /ønske på den ene halv del af brødet. Den anden halvdel fyldes med stykker af den dampede laksefilet så der lige er et lille hulrum med de 2 slags laks.  Her lægges et par grønne asparges brækket i mindre stykker. 
Sauce:

Kom hvidvin, fløde og aspargessuppepulver i en gryde og varm det op. Når det koger skrues ned og aspargessnitter kommes i og småkoger i 5 min. Smages til med salt og peber.

Ved anretningen hældes lidt sauce over de grønne asparges/laksen og der pyntes med kaviar. 
Brug et par grønne asparges til pynt på tallerkenen.
Tilbehør:
Et godt glas tør kølig hvidvin, f.eks. Risling fra Alsace.