Græsk paté 
   
Ingredienser:
250 gr hakket magert svinekød,
150 gr. skinke i tern,
2 dl piskefløde,
250 gr champignoner i kvarter,
50 gr grofthakkede nødder,
2 æg,
1 peberfrugt i tern,
1 håndfuld grønne oliven i halve,
1-2 fed knust hvidløg
1 spsk. frisk eller 1 tsk. tørret timian,
1 spsk. friskhakket eller 1 tsk. tørret oregano,
1 tsk. salt,
evt. 150 gr baconskiver til at lægge ovenpå.
 
Tilberedning:                                                 
 4-8 personer
Alle ingredienserne blandes til en fars. Fyld farsen i en smurt form. Kom evt. bacon over.
Bag pateen ca. 1 time ved 200°.
Køl den af til næste dag. 
 
Pateen kan fryses.
 
Tilbehør:
Server med brød og salat.