Lammekølle i ovn 
   
Ingredienser:
1 lammekølle (ca. 2 kg)
salt og peber
2 kg kartofler
2 bdt persille
4-6 fed hvidløg
8 chalotteløg
2 kviste frisk merian eller 1 tsk. tørret
2 kviste frisk rosmarin eller 1 tsk. tørret
25 gr fedtstof
3 dl bouillon
Tilberedning:                                                 
6-8 personer
Fjern overflødigt fedt fra køllen, hvis den er meget fed. Gnid den med salt og peber. 
Skræl kartoflerne og skær dem i ikke for tynde skiver . Pil løgene og skær også dem i skiver.
Pil hvidløgsfeddene. Skyl krydderurterne og hak dem.
Læg kartofler og løgskiver taglagt i et smurt, ovnfast fad (bradepande) med krydderurterne i mellem og over sidste lag kartofler Krydr med rigeligt salt og ikke så meget peber.
Køllen spækkes med hvidløg efter smag ved at lave lommer og stikke hele eller skiver af hvidløgene i.
Læg lammekøllen ovenpå kartoflerne og fordel fedtstoffet på køllen.
Sæt bradepanden i en god varm ovn ved 200 gr. Hæld bouillonen ved.
Lad lammekøllen stege 11/4 -11/2 time. Kortest hvis den ønskes rosa ved benet.
Lammekøllen skæres i ikke for tykke skiver hele vejen rundt således at alle de første skiver har en side med stegeskorpe. 
Anrettes på fad ved siden af resten af køllen og serveres med kartoflerne direkte fra fadet.
Tilbehør:
Evt. Tasiki og mintgele.
Rester
Eventuelle rester af lammekøllen er velegnet til at bruge på grillen. Se opskriften Lammekølle på grill.