Tilberedning:
|
6-8 personer |
Fjern overflødigt fedt fra
køllen, hvis den er meget fed. Gnid den med salt og peber. |
Skræl kartoflerne og skær dem i ikke for
tynde skiver . Pil løgene og skær også dem i skiver.
|
Pil hvidløgsfeddene. Skyl
krydderurterne og hak dem. |
Læg kartofler og løgskiver
taglagt i et smurt, ovnfast fad (bradepande) med krydderurterne i mellem
og over sidste lag kartofler Krydr med rigeligt salt og ikke så meget
peber. |
Køllen spækkes med hvidløg
efter smag ved at lave lommer og stikke hele eller skiver af hvidløgene
i. |
Læg lammekøllen ovenpå
kartoflerne og fordel fedtstoffet på køllen. |
Sæt bradepanden i en god varm
ovn ved 200 gr. Hæld bouillonen ved. |
Lad lammekøllen stege 11/4
-11/2 time. Kortest hvis den ønskes rosa ved benet. |
Lammekøllen skæres i ikke
for tykke skiver hele vejen rundt således at alle de første skiver har
en side med stegeskorpe. |
Anrettes på fad ved siden af
resten af køllen og serveres med kartoflerne direkte fra fadet. |
Tilbehør: |
Evt. Tasiki og mintgele. |
|
Rester |
Eventuelle rester af
lammekøllen er velegnet til at bruge på grillen. Se opskriften
Lammekølle på grill. |