Skorthalia (Græsk hvidløgssauce) 
   
Ingredienser:
4-6 pressede fed hvidløg,
50 g smuttede, malede mandler.(Farven bestemmer du selv )
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. salt
saft af 1 citron
1 spsk. koldt vand
2 dl god olivenolie,
Hakket bredbladet persille til drys.
Tilberedning:                                                 
 3-4 personer
Kom hvidløg, mandler, æggeblommer og salt i en blender og kør det til en ensartet masse
Tilsæt skiftevis citronsaft, vand og olivenolie.
Først dråbevis og derefter mere ad gangen -blend uafbrudt. Saucen skal være blank og glat.
Opbevar den koldt og drys med persille ved serveringen.
Denne sauce/dip er meget brugt i det græske køkken - ja, for den sags skyld i de fleste middelhavslandes køkkener.
Den serveres til alverdens slags fisk og kød.