Thai – kyllingesuppe 
   
Ingredienser:
1 kyllingebryst samt 1 helt kyllingelår
Kogning:
3 citrongræs blade
½ løg, i kvarte
2 fed hvidløg i kvarter
1/2 gulerod, i kvarte
1/2 grøn chili
salt og et par peberkorn
Suppe:
3/4 l suppe fra
kyllingestykkerne
2 fed hvidløg
3 fintsnittede citrongræs blade
1/2 spsk. fint hakket grøn chili
2-3 spsk. fishsauce
100 gr snittede champignon
1/4 bdt. snittede forårsløg
2 spsk. citron eller limesaft
Evt. salt
Tilberedning:                                                 
2 personer

Læg de rengjorte kyllingestykker i en gryde, hæld koldt vand i så det dækker. Kog op og fjern skummet. Tilsæt grøntsager og krydderier til kogevandet og lad suppen simre med låg til kødet er helt mørt. 20-30 min.

Lad den køle af i lagen, gerne til næste dag.
Pil kødet af de afkølede kyllingestykker og kasser ben og skind. Skær kødet i tynde skiver.
Si suppen og varm 3/4 l af den op.
Tilsæt de fintsnittede smagsgivere citrongræs blade, chili, hvidløg og tilsæt fishsauce.
Læg låg på og lad suppen simre 20 minutters tid. Ønskes suppen kraftigere kan den koge yderligere uden låg til ønsket konsistens.
Tilsæt snittede champignon, forårsløg og kyllingekød. 
Varm igennem nogle minutter og smag til med lime/citronsaft, fishsauce og evt. salt.
Tilbehør:
Lunt flutes