Kylling i kokos
   
Ingredienser:
1 kg over- og/eller underlår af kylling,
2 tsk. gurkemeje
2 tsk salt
2 spsk. frisk ingefær
2 bdt. forårsløg
2 fed hvidløg
1 stor spsk. Sambal Oelek,
2 spsk. portvin
5-6 spsk. olie
5-6 dl fed kokosmælk
Et nip rørsukker
evt. peber
Tilberedning:                                                 
4 personer

Dup kyllingelårene tørre i køkkenrulle og gnid dem i en blanding af gurkemeje og salt 

Lad dem hvile koldt et par timer.
Finhak ingefær. forårsløg (gem lidt top til pynt) og hvidløg. Varm olien i en wok eller i en dyb pande og steg grøntsagerne heri i et par minutter sammen med Sambal Oelek og vin.
Tilsæt derpå kyllingestykkerne og lad dem stege gyldne i ca. 10 min.
Hæld kokosmælk og en smule sukker på, rør godt rundt og lad retten simre under låg i 20-30 min, - til kødet er helt mørt.
Smag til med salt og måske en smule peber.
Tilbehør:
Ris, friskkogte grøntsager og evt. ristede kokosflager