Grillet dåsekylling
   
Ingredienser:
1 stor frisk kylling på mindst 1500 gr.
1 høj dåse øl
1/2 løg delt i kvarter
3 hvidløgsfed
Krydderiblanding:
5 spsk paprika.
2 spsk salt
2 spsk brun farin
2 spsk chilipulver.
1 spsk stødt sort peber .
1 spsk stødt hvid peber.
1 spsk tørret oregano.
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk løgpulver.
1 tsk cayenne
Kommer til sommer, men den smagte godt 
Tilberedning:                                                 
4 personer

Rens kyllingen og dub den tør og gnid den ind- og udvendig med 1/3 af krydderiblandingen.

Gem det der falder af.
Drik halvdelen af øllet. Lav med en skarp kniv et hul i dåsen ca. 2 cm. fra toppen. Klip toppen af med en saks.
Kom løg, hvidløg og de opsamlede krydderier i øllet i dåsen.
 Hold kyllingen med åbningen nedad og træk den ned over den åbne dåse så den sidder godt fast. 
Sæt dåsekyllingen midt i en kuglegrill og læg låg på. Grill den 70-90 min. ved indirekte varme, til kødsaften er klar.
Kyllingen bliver stegt udefra og dampet indefra, så kødet bliver rigtig saftigt. God fornøjelse
Tilbehør:
Salat og hvad du ellers har lyst til