Hakkebøffer med rodfrugtemos
   
Ingredienser:
Rodfrugtemos
600 gr skrællede gulerødder
300 gr skrællet pastinak eller persillerod
600 gr. skrællet jordskok
200 9r Friskost med hvidløg og urter 6%
1 dl hakket persille
salt. peber
Hakkebøffer
400 gr hakket magert oksekød
2 fed knust hvidløg
1/2 dl hakket persille
Evt. 1 tsk. herbes de provence
Olie til stegning
Tilberedning:                                                 
4 personer

 Rodfrugtmos

Skær gulerødder og pastinakker i mindre stykker, og kog dem 10 minutter i usaltet vand.
Skær jordskokkerne i mindre stykker, kom dem i gryden og kog endnu 15 min. til grøntsagerne er godt møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos grøntsagerne og rør dem sammen med friskost, hakket persille, salt og peber.
Hakkebøffer
Bland kødet med knust hvidløg, hakket persille og herbes de provence, og form kødet til 4 lige store hakkebøffer.
Steg bøfferne i lidt olie ca. 5 minutter på hver side.
Tilbehør: