Dessertwok med ananas og mandariner
 
Ingredienser:
1 stang kanel
2 stjerneanis
2 stænger vanille
10 sorte peberkorn
2 spsk. olie
150 g brun farin
1 stor ananas
1 GI. Carlsberg Porter
1 citronvand
saft af 4 appelsiner
1 citrongræs
2 cl snaps
10 mandariner
1 liter vanilleis 
 
Tilberedning:                                                 
4 personer
Kom kanel stjerneanis, vanilie og peberkorn i wokken med olie og lad det simre ved svag varme. 
Tilsæt brun farin og lad det karamellisere. Skær ananasen i 4 stykker, mens det karamelliserer. Tilsæt ananas, skru op for varmen og karamelliser ananasstykkerne godt.
Tilsæt øl, citronvand, appelsinsaft og citrongræs og lad det koge indtil en sirupsagtig konsistens.
Tilsæt snaps og mandarinstykker og server det rygende varmt i en kande (2 liter)
Tilbehør:
Rørt vanilleis og et glas Gl. Carlsberg Porter