Is er dejligt og nemt som dessert, men indeholder desværre mange kalorier og normalt usunde stoffer hvis ikke den er hjemmelavet. |
Undtagen Sorbet-is, der er ikke meget fedt i den. |
Sådan : |
Sorbet-is |
Ingredienser: |
1/2 kg friske eller frosne bær, f.eks. solbær, hindbær, blåbær eller jordbær. |
2 1/2 dl vand |
125 gr sukker |
1 æggehvide |
50 gr flormelis |
Evt. saft af 1/2 citron |
Fremgangsmåde: |
Frosne bær er ikke ret dyre og meget nemme at bruge, idet de er skyllede og befriet for stilke, orme mv. Bærerne tøs næsten helt op og moses i en blender. Sukkeret opløses i kogende vand og afkøles. Bruges der ikke frosne bær skal sukkerlagen afkøles kraftigt inden bærerne tilsættes, men ellers bruges de mosede frosne bær til ned- køling af sukkerlagen. Evt. citronsaft tilsættes og det hele sættes i en passende plastikboks med låg ind i fryseren. i ca 1 1/2 - 2 1/2 time. Rør jævnligt i blandingen så den får en grødet konsistens., |
Æggehviden piskes stiv og der piskes 1 spsk. flormelis i. Resten af flormelisen vendes forsigtig i. |
Den piskede æggehvide blandes i den halvfrosne isblanding, hvorefter blandingen igen sættes i fryseren 1 1/2 - 2 1/2 time. Rør ofte i blandingen så den bevarer sin grødede konsistens. |
Den frosne is tages ud af fryseren ca. 1/2 time før servering og tøs lidt op. Kugler fremstilles med isske. Tallerkenen pyntes med friske bær, alt efter hvad årstiden bringer. |
Med ismaskine. |
Her er fremgangsmåden den samme. Når isen er halvfrossen tilsættes den piske æggehvide samt flormelis. Når isen har passende konstistens kommes den i en plasikbøtte og nedfryses. |