|
Tilberedning: |
8 personer
|
Brug en 2 liters isbombeform eller skål af
passende størrelse.
|
Tag isen ud. af fryseren. Isen skal
være så blød, at man kan arbejde med den, men den må ikke være så
blød, at den begynder at løbe og bliver svær at fordele. |
Pres først et ca. 2 cm tykt lag vaniljeis
rundt i hele formen. Stil eventuelt formen i fryseren indimellem, hvis
isen bliver for blød undervejs. Når vaniljeisen er fordelt rundt i
formen, sættes den i fryseren, til isen er hård, det tager et par
timer. |
Derefter presses jordbærisen i et
tilsvarende lag inden i vaniljeisen. Sæt formen i fryseren et par
timer, til begge lag is har sat sig. |
Opløs sukkeret i 1 spsk. varmt vand og
afkøl. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt med sukkerlagen.
Hak de kandiserede frugter og dryp med rom. Hak chokoladen groft. |
Pisk fløden stiv og vend den i de
stiftpiskede æggehvider sammen med de kandiserede frugter og
chokoladen. Fyld det i midten af isbomben og frys i yderligere 5 timer. |
Dyp formen i koldt vand i 30-60 sekunder.
Løft den op og tør den af. Før spidsen af en kniv rundt langs kanten
Imellem is og form og placer et fad oven på isbomben. Vend den om og
løft formen af. Sidder isen fast, holder man et fugtigt klæde mod
formen. |
Drys hakket chokolade rundt i kanten af
serveringsfadet og server straks. |
Tilbehør: |
Vafler eller chokoladerør
|