Cassata  
     
Ingredienser:
l liter god vaniljeis ca. 500 g 
1 liter god jordbæris ca. 500 g
Fyld:
1/2 dl past. æggehvider
75 g sukker
50 g kandiserede frugter (sukat og pomerans)
1 cl rom .
40 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
  
 
Tilberedning:                                               
 8 personer
Brug en 2 liters isbombeform eller skål af passende størrelse.
Tag isen ud. af fryseren. Isen skal være så blød, at man kan arbejde med den, men den må ikke være så blød, at den begynder at løbe og bliver svær at fordele.
Pres først et ca. 2 cm tykt lag vaniljeis rundt i hele formen. Stil eventuelt formen i fryseren indimellem, hvis isen bliver for blød undervejs. Når vaniljeisen er fordelt rundt i formen, sættes den i fryseren, til isen er hård, det tager et par timer.
Derefter presses jordbærisen i et tilsvarende lag inden i vaniljeisen. Sæt formen i fryseren et par timer, til begge lag is har sat sig.
Opløs sukkeret i 1 spsk. varmt vand og afkøl. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt med sukkerlagen. Hak de kandiserede frugter og dryp med rom. Hak chokoladen groft.
Pisk fløden stiv og vend den i de stiftpiskede æggehvider sammen med de kandiserede frugter og chokoladen. Fyld det i midten af isbomben og frys i yderligere 5 timer.
Dyp formen i koldt vand i 30-60 sekunder. Løft den op og tør den af. Før spidsen af en kniv rundt langs kanten Imellem is og form og placer et fad oven på isbomben. Vend den om og løft formen af. Sidder isen fast, holder man et fugtigt klæde mod formen.
Drys hakket chokolade rundt i kanten af serveringsfadet og server straks.
Tilbehør:
Vafler eller chokoladerør