Vanilleis         Sådan fremstilles isen.
PS. I disse opskrifter er ikke brugt ordet pasteuriseret om æggene. Vil du være helt sikker så brug ordet eller brug salmonellafri æg.

 

Is fremstillet med ismaskine
Tid: Ca 25 min + frysning
Ingredienser:
2 dl fløde
3 æggeblommer
100 g sukker
3 dl mælk
Kornene fra en 1 stang vanille
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommerne med sukker og vanille.
Varm mælk og fløde op til kogepunktet
Hæld æggeblandingen i under kraftig piskning og afkøl cremen.
Kør cremen i ismaskinen efter brugsanvisningen, til den er ved at stivne.
Bland evt. fyld i og indfrys isen efter ønske.
God fornøjelse !

 

Is fremstillet uden brug af ismaskine  
Tid: Ca. 20 min. + 4 timers frysning
Ingredienser:
1/2 l piskefløde
6 æggeblommer 
100 g sukker
Kornene fra 1 stang vanille
Fremgangsmåde:
Pisk fløden til skum.
Pisk æggeblommerne med sukker og vanille.
Vend æggeblandingen i flødeskummet. .
Bland evt. fyld i og frys cremen til is.
God fornøjelse !