Vanilleis Sådan fremstilles isen. |
PS. I disse opskrifter er ikke brugt ordet pasteuriseret om æggene. Vil du være helt sikker så brug ordet eller brug salmonellafri æg. |
Is fremstillet med ismaskine |
Tid: Ca 25 min + frysning |
Ingredienser: |
2 dl fløde |
3 æggeblommer |
100 g sukker |
3 dl mælk |
Kornene fra en 1 stang vanille |
Fremgangsmåde: |
Pisk æggeblommerne med sukker og vanille. |
Varm mælk og fløde op til kogepunktet |
Hæld æggeblandingen i under kraftig piskning og afkøl cremen. |
Kør cremen i ismaskinen efter brugsanvisningen, til den er ved at stivne. |
Bland evt. fyld i og indfrys isen efter ønske. |
God fornøjelse ! |
Is fremstillet uden brug af ismaskine |
Tid: Ca. 20 min. + 4 timers frysning |
Ingredienser: |
1/2 l piskefløde |
6 æggeblommer |
100 g sukker |
Kornene fra 1 stang vanille |
Fremgangsmåde: |
Pisk fløden til skum. |
Pisk æggeblommerne med sukker og vanille. |
Vend æggeblandingen i flødeskummet. . |
Bland evt. fyld i og frys cremen til is. |
God fornøjelse ! |