Æbletrifli                               Tid: Ca. 45 min. + afkøling 
     
Ingredienser:
4 store madæbler
Sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
21/2 dl mælk
½ stang vanille
4 små stykker sandkage 
Evt. lidt sherry
Flødeskum af ca. 11/2 dl piskefløde
 
 
Tilberedning:                                           
4 personer
Skræl og udkern æblerne, skær dem i tynde både og kom dem i en gryde med 3-4 spsk. vand. Læg låg på og lad æblerne simre, til de er helt møre. Mos dem med en gaffel, smag til med sukker og afkøl.
Rør æggeblommer, 1 spsk. sukker og kornene fra vanillestangen sammen. Kom vanillestangen og mælken i en gryde og kog op. Hæld det over æggeblommerne under omrøring og hæld det hele tilbage i gryden igen. Varm op under omrøring, til cremen begynder at blive tyk. Sigt den over i en skål, drys med lidt sukker og afkøl.
Pisk fløden stiv. Læg sandkagestykkerne i bunden af fire glas og dryp med lidt sherry. Læg æblemos over og derefter creme. Pynt med flødeskum og server straks.